radonmåling

Hvordan foretager jeg en radonmåling?

Hvordan foretager jeg en radonmåling?

Det er faktisk hverken dyrt eller besværligt at måle radon niveauerne i boligen. Du skal blot bruge et antal radon målebokse svarende til antallet af rum i din bolig. Radon måleboksene opstilles i hvert enkelt rum, og her skal de så stå og suge radon til sig i et par måneder.

Det anbefales at du opstiller dine radon målebokse i løbet af fyrings sæsonen. Så får du den mest retvisende måling af radon forekomsten i dit hjem. Det er nemlig i den periode vi knap så ofte lufter ud.

Samtidig vil varmen inden døre skabe en vakuum effekt som gør at der kan trænge mere radon ind i stuer og værelser end om sommeren. Og så vil din radonmåling kunne vise om radon værdierne inden døre hælder til den farlige side.

Få hjælp til effektiv radonsikring af din bolig

Hvis resultatet af din radonmåling viser at der er forhøjede radon niveauer i din bolig i forhold til det anbefalede er der mange forskellige tiltag du kan sætte i værk for at nedbringe disse.

Du skal først og fremmest sørge for at din bolig er tilstrækkeligt ventileret. Dette kan gøres ved hjælp af manuel udluftning, for eksempel ved at skabe gennemtræk. Du kan også vælge at installere et ventilations anlæg, for eksempel air condition eller genvex, i boligen. På den måde kan du sikre en vis udskiftning af luften.

Du bør også gå kælderen grundigt igennem for at finde revner og sprækker i gulv og fundament. Det er nemlig her radon kan trænge ind i boligen. Er din bolig foruden kælder kan du vælge at få installeret et sug under gulvet. Et sådant vil kunne fjerne radon før den trænger fra undergrunden og ind i dine stuer og værelser.

Hos RadonHuset kan du få kvalificeret rådgivning omkring radonsikring af boligen. Klik ind på RadonHuset.dk og læs mere.