kloakservice kalundborg

Få renset din kloak af en kloakmester

Få renset din kloak af en kloakmester

advertorial

Ejer du et hus eller et sommerhus, er det din pligt at sørge for, at din del af kloakken fungerer upåklageligt. Det er vigtigt, for vores kloak har betydning for vores almene sundhed. Har du mistanke om, at din kloak ikke fungerer som den burde, skal du kontakte din lokale autoriserede kloakmester og få ham til at foretage en TV-inspektion af din kloak. Du kan blandt andet søge på kloakservice i Kalundborg.

På baggrund af den inspektion vil han kontakte dig, hvis der er noget galt, og I kan aftale, hvad der skal gøres.

Er der et hul vil det blive fikset og du vil ikke længere kunne lugte din kloak. Her er det også en god ide at få sat et filter på til den del af kloakken der går op til dit hus. Så slipper du for at få besøg af rotter. 

kloakservice kalundborg

Kloakkens historie

I dag tænker de færreste på at vores kloaksystem kun er 150 år gammel og endnu er alle huse og sommerhuse tilknyttet. Det er især tyndt befolket områder der stadig mangler. 

Inden vi fik vores nuværende kloaksystem, blev vores affald og afføring samlet op af hestevogne og kørt ud på landet. Det er blandt andet derfor, at Amager har fået sit knap så pæne øgenavn. Lorteøen. Det blev anbefalet at man altid var på god fod med de mænd, der kørte rundt og opsamlede. For ellers kunne de komme til at spilde. 

Tidligere levede mennesker sammen med deres dyr, herunder rotter, skidt og affald og når stanken blev for voldsom blev der ryddet op. Der manglede på den tid viden om at det havde stor betydning for ens sundhed og at de rotter der levede af affaldet, var skyld i at sygdomme blev spredt. I middelalderen var rotterne skyld i at 25% af Europas befolkning døde af pest.